Penerbangan
Malaysia (MAS) memperluaskan perkhidmatan ‘Chef-on-Call’ kepada penumpang kelas
perniagaan yang menggunakan penerbangan antara Kuala Lumpur ke Amsterdam,
Frankfurt, London, Paris, Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney dan
Auckland.
Pengarah Khidmat
Pelanggannya, Datuk Salleh Ahmad Tabrani, (gambar) berkata menu ‘Chef-on-Call’
itu mengandungi pilihan antara 20 hingga 30 hidangan bermula daripada hidangan
kegemaran Malaysia, cadangan chef, makanan sihat dan makanan ringan.
Menu Malaysia
“Pilihan menu
Malaysia adalah nasi lemak, asam pedas ikan, kurma daging, kari ayam kapitan,
ayam goreng, mi telur goreng, ayam kicap, kari kambing dan mi telur goreng
bersama udang.
“Ia tidak hanya
ditawarkan kepada penerbangan daripada Malaysia, tetapi juga penerbangan dari
Eropah, Australia dan New Zealand,” katanya dalam satu kenyataan di Kuala
Lumpur, semalam.
0 comments